SULUBOYAYA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ON İPUCU



SULUBOYAYA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN 10 İPUCU

Suluboyaya başlarken en önemli söyleyeceğim fırçanızı kullanırken cesur olmanızdır. Ayrıca aşağıda belirttiğim ayrıntılar size yardımcı olacaktır.

1. Suluboya ıslak olduğu zaman renkler koyu görünecek, kurudukça renkler soluklaşacaktır. Bunu dikkate alarak daha koyu ya da tekrar tekrar boyayarak istediğiniz rengi elde edebilirsiniz. 

2. Suluboya çok hızlı kurur. İstediğiniz rengi yakalamak için önce kağıdınızdan ayıracağınız küçük bir parçada deneme yapın.

3. Resim üzerinde düzeltmeler; Suluboya  suda çözünür olduğu için, ıslak bir fırça yardımıyla tekrar üstünde değişiklik yapabilir, rengini koyultup ya da açabilirsiniz. Bunu yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Çok fazla fırçalama yaparsanız kağıdın yüzeyine zarar verirsiniz.

4. Suluboya şeffaftır. Bu nedenle hataları gizlemek zordur. Ona karşı gelmeyin. Ancak onunla kaynaşarak iyi netice alırsınız.

5. Suluboyada beyaz rengi kağıdın beyazlığından elde edersiniz. Suluboyada açık renklerden koyu renklere doğru gidilir. Fakat yine de koyu renklerden başlamak isterseniz, korkmayın deneyin.

6. İyi cins fırça kullanmakta yarar vardır. İyi bir fırça şeklini korur, boyayı iyi tutar. 

7.  Eğer fırçada sizin istediğinizden fazla boya yüklendiyse temiz bir bez yardımıyla boyayı emdirebilirsiniz. 

8. Suluboya kağıtlarının çok çeşidi vardır. Kağıdın kalınlığı, yüzeyinin pürüzlü olup olmadığı ya da beyazlığı sizin tercihinize bağlıdır. Zamanla kendinize en yakın kağıt ve boyayı bulacaksınız. 

9. Suluboya kağıtlarını düz bir zemine (duralit vb.) kenarlarından bantlayarak çalışmakta yarar vardır. Böylece kağıt kaymaz ve etrafında ince bir paspartu boşluğu bırakmanızı sağlar. 

10. Boyamak istemediğiniz beyaz bırakmak istediğiniz alanları maskeleyebilirsiniz. Öncelikle sıvı maskeleme malzemesini küçük bir alanda deneyin ve kağıdın yüzeyini bozup bozmadığına bakın.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pres Tuval Üzerine Akrilik Resimler